uprava slika.jpg

osnutak hrvatskog radija

Saznajte više kako je osnovan Hrvatski radio klub davne 1969. godine u prostorijama Hrvatske župe sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela na Manhattnu.

 
Saint_Raphael's_Church,_Manhattan,_New_York.jpg

POVIJEST HRVATSKOG RADIO KLUBA

Bilo je to davne 1969. kada se okuplja se grupa Hrvata u dvorani stare crkve Hrvatske župe sv. Ćirila i Metoda na 550 West, 50. ulici na Manhattanu. Njihova je želja pokrenuti radio emisije za hrvatsku zajednicu u New Yorku i okolici.

 
Uprava 2018 edited copy.jpg

UPRAVA HRVATSKOG RADIJA ny

Uprava Hrvatskog radio kluba danas se sastoji od 7 članova. Predsjednik Hrvatskog radio kluba NY je Stipe Dumančić, potpredsjednik je Ivica Gašparić, tajnik Kluba je Boris Miketić, a pomoćnica tajnika je Petra Peša. Blagajnik je Vlado Marić , član Nadzornog odbora je Jerko Brajdić te novopridruženi član Uprave od 2019. godine je Emil Peša kao Predsjednik Nadzornog odbora.

 
IMG_2019.JPG
 
 
grb-560x267.jpg
 

voditelji hrvatskog radija ny

Emisije Hrvatskog radija New York trenutno vodi 5 voditelja koji su ujedno i urednici emisija. 

To su naš dugogodisnji voditelj Boris Miketić, te drage voditeljice Petra Peša, Sandra Mišić, Silvia Gržetić te Ana Mihaljević koji vas svake subote izvještavaju s najnovijim vijestima iz Lijepe Naše.

miro gal - prva emisija 22.veljače 1969.

Cijenjeni slušatelji, Hrvati i Hrvatice grada New Yorka, dragi prijatelji. U ime Uprave novoosnovanog Hrvatskog radio-sata posebna mi je čast pozdraviti vas ovim putem i reći vam ovih par riječi.