o hrvatskom radio klubu

 
grb-560x267.jpg
 

sve je počelo prije više od 50 godina…

Hrvatski radio “Glas slobodne Hrvatske” jedini je hrvatski radio na istočnoj strani Atlantika s vama vjernim slušateljima već preko 50 godina! Kroz godine cilj Hrvatskog radija bio je obraniti hrvatsku pravicu i očuvati hrvatski jezik sireći istinu i pozitivnu riječ.

Prije 50 godina dana 22. veljače davne 1969. godine čula se po prvi put hrvatska himna i slobodna hrvatska riječ na radio valovima u New Yorku. Počela je dopirati u domove Hrvata koji čine velebnu hrvatsku zajednicu ovog velegrada.

Svih ovih godina cilj Hrvatskog radio kluba bio je, a i danas je, obraniti hrvatsku pravicu, očuvati hrvatski jezik i dignuti moral naših slušatelja. Vremena su ponekad bila iznimno teška, bez prijeko potrebne podrške iz domovine.  No, došla su neka nova vremena nakon domovinskog rata te se Radio zadržao do dana današnjeg, šireći istinu i pozitivnu riječ, ostajući dosljedan načelima utemeljitelja Kluba. Ostao je svehrvatski i nestranački!

Pozitivnom riječju i domoljubljem povezivao je sve naše Hrvate i Hrvatice, pomagao u različitim humanitarnim akcijama, bio potpora različitim društvima u ono teško vrijeme s ciljem ublažavanja razaranja i stradanja.

Ljubav prema Hrvatskoj širi se na valovima Hrvatskog radija u New Yorku i danas uz nezaboravne, bogate, maštovite i domoljubne hrvatske pjesme. Čuva se hrvatska baština i hrvatska riječ, iako daleko od Domovine, ali uvijek u srcu i u eteru!