VODITELJI HRVATSKOG RADIJA NEW YORK

 

Boris Miketić

Voditelj je Hrvatskog radija “Glas slobodne Hrvatske” više od dvadesetak godina i velika mu je čast što može obavljati ovu iznimno vrijednu funkciju. Naslijedio je legendu Hrvatskog radija Krunoslava Mašinu koji nam je svima ostao u sjećanju kao neumoran borac za sve što je hrvatsko. 

Boris kaže: “Nakon priznanja Republike Hrvatske kao samostalne države uloga našeg Radija dobila je još više na važnosti u promicanju hrvatskog jezika, hrvatske kulturne baštine i sporte te svega onoga što nas veže za domovinu.  Radujem se emitiranju Hrvatskog radija preko interneta, na čemu neumorno radimo i što će sigurno zaživjeti u skoroj budućnosti.


PETRA PEŠA

Petra Peša voditeljica je i urednica emisije Hrvatskog radija “Glas slobodne Hrvatske” već više od pet godina. Nakon dugogodišnje karijere u Hrvatskoj gdje se između ostalog bavila i odnošću s javnostima te medijima njezinu ljubav prema tome nastavila je raditi i ovdje u New Yorku na Hrvatskom radiju pa tako i dalje gaji ljubav prema Domovini i kroz svoje emisije nastoji tu ljubav prenijeti i na slušatelje Hrvatskog radija NY.


SANDRA MIŠIĆ

Sandra Mišić voditeljica je emisija Hrvatskog radija “Glas slobodne Hrvatske” već četiri godine.

U Ameriku je stigla davne 2000. godine gdje se zaposlila kao profesor. Kako kaže voditi emisije Hrvatskog radija za nju je jedno posebno iskustvo koje joj čini neizmjerno zadovoljstvo u ovom poslu te čast da može biti dijelom Hrvatskog radija te time biti povezana s Domovinom, običajima i kulturom koju čuvamo, ali i polako prenosimo na mlađu generaciju.

SILVIA GRŽETIĆ

Silvia je svoj rodni otok Krk zamijenila New Yorkom 2015. godine. Na Radiju sudjeluje u vođenju i uređivanju subotnjih emisija od studenog 2017. godine. 

Kako kaže: “Iznimna mi je čast i veliko zadovoljstvo biti jedan od “glasova” Radija u New Yorku, medija koji punih 50 godina svake subote donosi vijesti i zanimljivosti iz društvenog, političkog, kulturnog, sportskog i zabavnog života Lijepe Naše.  Uljepšati Vam subotnje jutro glazbom i pokojom zanimljivom pričom, moja je najveća motivacija i nagrada. Zahvalna sam svima na podršci i pohvalama. 

ANA MIHALJEVIĆ

Ana je najmlađe pojačanje Hrvatskog radija NY. U New York dolazi 2017. godine gdje se aktivno uključuje u hrvatsku zajednicu kako bi na taj način i dalje bila povezana s hrvatskim korijenima. U zajednici upoznaje mnoge drage prijatelje preko kojih saznaje za Hrvatski radio te se odlučuje voditi i uređivati emisije “Glas slobodne Hrvatske”. Zadovoljstvo joj je i čast prenositi dio hrvatske kulture i baštine slušateljima u New Yorku, a u budućnosti nada se da će biti sve više mladih koji će biti isto tako zainteresirani za sve što nam naša Domovina daje i pruža.