Stipe Dumančić – predsjednik Hrvatskog radio kluba New York

IMG_1877 (1).JPG

Predsjednik sam i tehnički urednik Hrvatskog radio kluba. Na radiju  sam već punih 42 godine. Radio sam kao tehnički urednik, blagajnik, potpredsjednik,  a bio sam i član Nadzornog odbora.

Moj životni put započinje u malom mjestu Lovreču u Splitsko – dalmatinskoj županiji. Svoje djetinjstvo proveo sam u Hrvatskoj. Nakon školovanja put me odveo u Njemačku, a  1975. godine dolazim u New York.

Od samog dolaska u New York aktivno sam uključen u hrvatskoj zajednici. Dobrovoljno sam radio u Hrvatskoj zajednici New York, Hrvatskom centru, te na Hrvatskoj zemlji. Bio sam i član Dječjeg festivala.  S velikom čašću i zadovoljstvom pridružujem se Hrvatskom radio klubu 1977.  na poziv Vinka Kužine kao tehnički urednik i od tada Hrvatski radio klub i studio postali su moj drugi dom. Hvala svima jer u radio klubu stekao sam brojna prijateljstva. Veliku počast odajem svom prijatelju Vinku Kužini kojeg sam naslijedio na mjestu predsjednika Radija prije 5 godina kao i mojim suradnicima, pokojnim Miru Galu, Krunoslavu Mašini i Nadi Ogrebić. 

Srdačno se zahvaljujem Upravi, voditeljima, tehničkim urednicima i našim vjernim slušateljima.

Živio Hrvatski radio klub! Živjela Hrvatska!