Boris Miketić, tajnik Hrvatskog radio kluba

IMG_0857 (1).JPG

 Na ponos mi je i na čast već dugi niz godina služiti kao voditelj Hrvatskog radija ‘Glas slobodne Hrvatske” od 2004. godine, a posljednjih godina i kao tajnik. Naslijedio sam legendu Hrvatskog radija u New Yorku, gospodina Krunoslava Mašinu, koji nam je ostao u sjećanju kao neumoran borac za sve što je hrvatsko. Teško je hodati u njegovim cipelama, ali ja se ne predajem.

Čestitam Hrvatskom radiju, “Glas slobodne Hrvatske”, prigodom 50. obljetnice neprekidnog emitiranja. Ovo je uistinu velika obljetnica na ponos svim Hrvatima u New Yorku i okolici, posebice našim slušateljima i djelatnicima.

Hvala svima koji su proteklih 50 godina pomagali i podržavali ovu vrijednu i zaslužnu hrvatsku ustanovu koja okuplja vrle Hrvatske domoljube, idealiste koji nisu žalili ni truda ni vremena da bi naš Radio opstao.

Odajem dužnu počast pionirima Hrvatskog radija: Miru Galu, Ljubici Gal, Ivanu Pintaru, Anti Baruliću, Anti Nosiću, Krunoslavu Mašini, Vinku Kužini i Nadi Ogrebić. Bili su to vizionari kakve je danas teško naći. Od sveg Vam srca – FALA.

Nakon priznanja Republike Hrvatske kao samostalne države uloga našeg Radija dobila je još više na važnosti u promicanju hrvatskog jezika, hrvatske kulturne baštine i sporta te svega onoga što nas veže za domovinu. Radujem se emitiranju Hrvatskog radija preko interneta, na čemu neumorno radimo i što će sigurno zaživjeti u skoroj budućnosti.

Kao tajnik i voditelj, zahvaljujem svima na bilo kakvoj potpori našem Hrvatskom radiju, te vas pozivam da svoju djecu učite hrvatski jezik uz naš Hrvatski radio, ”Glas slobodne Hrvatske’.

Uz hrvatski pozdrav Bog i Hrvati!